Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpisani Ugovori vrijedni 15 milijuna kuna

22.08.2016.

13:23

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osijeku su svečano potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava regionalnim koordinatorima, odnosno certificiranim regionalnim razvojnim agencijama, za provedbu aktivnosti koje pridonijeti povećanju privlačenja sredstava EU fondova.

Svečanosti su nazočili ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata i programa EU Tomislav Petric i čelnici 11 regionalnih koordinatora s kojima su potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava. Vrijednost potpisanih ugovora veća je od 15 milijuna kuna od čega se 85 posto sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15 posto je udio nacionalnog sufinanciranja.
Više od 500 EU projekata je na području osječko – baranjske županije ukupne vrijednosti 350 milijuna eura, rekao je predsjednik uprave Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepan Ribić.
Ovi će novci pomoći regionalnim koordinatorima, koji su produžene ruke Ministarstva na terenu, da svim potencijalnim prijaviteljima EU projekata pruže pravovremenu pomoć kako bi realizirali što više projekata i povukli sav novac koji je na raspolaganju, rečeno je prilikom potpisivanja ugovora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.