Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpisani ugovori za potporu ruralnog turizma

30.08.2018.

12:41

Autor: Željka Bačić

Foto: Ž. Bačić

Foto: Ž. Bačić

Foto: - / -

Župan Ivan Anušić potpisao je ugovore sa 27 korisnika potpora iz proračuna OBŽ za razvoj ruralnoga turizma, za autohtonu eno i gastro ponudu te za organizaciju mafestacija. Ukupno je dodijeljeno 250.000 kuna, a uz to važni su kontakti i suradnja.

Ove su potpore namijenjene isključivo za ruralni turizam, a provode se kroz Upravni odjel za kontinentalni turizam. Pročelnica Tatjana Roth pozvala je i danas turističke djelatnike da koriste pomoć i potpore Županije. Javni pozivi za potpore  kod ulaganja u autohtonu eno i gastro ponudu te ze organizaciju manifestacija te sudjelovanje na sajmovima su još uvijek otvorene, dok se ne utroše planirana sredstva. Župan Ivan Anušić je istaknuo kako se turizam kod nas događa stihijski, a da bez plana i programa nema rezultata. Turizam treba ozbiljno planirati, što Županija čini, rekao je, jer pšotencijali i mogućnosti su veliki, samo treba povezati poljoprivrednu proizvodnju i turističku djelatnost. Dodao je kako će Osijek i Županija imati veliku prigodu promovirati se na Danima hrvatskoga turizma 2019. koji će se održati u Osijeku. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.