Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpisani ugovori za projekte u infrastrukuri te obnovi sportskih objekata

18.04.2017.

10:51

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ugovore za projekte u infrastrukuri s 35 jedinica lokalne samouprave, za što je Osječko - baranjska županija osigurala 5 milijuna 600 tisuća kuna, potpisao je župan Vladimir Šišljagić .

Sredstva su namijenjena za gospodarsku i komunalnu te društvenu i povezanu infrastrukturu te za ažuriranje planova razvoja jedinica lokalne samouprave. Radi se o sufinanciranju vodoopskrbe, odvodnje, pročistača otpadnih voda, društvenih domova, biciklističkih staza i športskih objekata.
U Proračunu je posebno osigurano milijun kuna za obnovu trga Josipa Jurja Strossmayera u Đakovu, a sto tisuća kuna za obnovu kuće oproštaja u Belom Manastiru.
Općina Draž je tražila i dobila sto tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije za pristupne ceste na Topoljskom dunavcu, izgradnju turističke infrastrukture, ističe načelnik općine Stipan Šašlin.
Projekt je ukupno težak milijun  kuna pa će tražiti i sredstva iz državnog Proračuna i uz sredstva Proračuna Općine Draž kako bi zatvorili financijsku konstrukciju i projekt završili ovoga ljeta. 
Raspisivanjem javnih poziva nastojimo podići kvalitetu gospodarskog razvoja i društvenog života u jedinicama lokalne samouprave, rekao je župan Šišljagić.
Župan Šišljagić potpisao je 74 ugovora s neprofitnim organizacijama, sportskim udrugama za projekte adaptacije, dogradnje, opremanja i održavanja sportskih terena ukupne je vrijednosti 300.000 kuna. Za kapitalno opremanje i uređenje prostora sredstva je dobio i NK Dinamo Trnava.
Svaka sredstva su značajna za naš rad i normalne uvjete za funkcioniranje kluba. Budući da su objekti dosta stari, potječu iz 60-ih godina potrebno ih je renovirati od temelja do krova, rekao je predsjednik kluba, Hrvoje Lukačević

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.