Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpore Osječko - baranjske županije poljoprivrednicima

11.10.2019.

12:01

Autor: Željko Kovačević

Ivan Anušić (foto Ž. Kovačević)

Ivan Anušić (foto Ž. Kovačević)

Foto: - / -

Trideset i pet korisnika potpora u poljoprivredi danas je u Osijeku potpisalo ugovore ukupne vrijednosti od 680 tisuća kuna. Osječko - baranjska županija putem javnih poziva provodi 14 mjera potpora u poljoprivredi za što je u županijskom proračunu osigurano više od 5 milijuna kuna.

Do sada su isplaćene potpore za 107 korisnika u vrijednosti 2 milijuna kuna, a javni pozivi su otvoreni do kraja godine. Osim toga u provedbi je i projekt kapitalnog objekta u županiji, Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće.

"Ulažemo i u velike projekte poput sustava za navodnjavanje, a Regonalni distribucijski centar za voće i povrće je pred završetkom nabave svih imovinsko pravnih dokumenata. Financijska konstrukcija je složena, zatvorena, novce imamo, građevinsku dozvolu vrlo brzo, i ja se nadam da ćemo u ovo vrijeme slijedeće godine otvoriti objekt. Sam distribucijski centar stoji između 35 i 40 miljuna kuna s tim da smo ostavili prostor i za širenje. Drago mi je da je među korisnicima potpora puno mladih ljudi kojima možemo i želimo biti na raspolaganju", rekao je osječko - baranjski župan Ivan Anušić. 

"Sve više korisnika ulazi u sustav e-Kvalitete. Provode analizu svojih privoda i to ne samo za ekološku poljoprivredu nego i za druge proizvode jer žele potrošačima dati siguran i zdravstveno ispravan proizvod. Puno potpora otišlo je za predstavljanje na sajmovima, što nam je važno, jer se proizvodi iz naše županije pojavljuju širom hrvatske na zadovoljstvo i proizvođača i kupaca.", tvrdi pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko - baranjske županije Sivia Wendling. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.