Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpore Osječko-baranjske županije ruralnom turizmu

23.10.2019.

10:48

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Devetnaest korisnika potpora za ulaganje u autohtonu eno i gastro ponudu te za organizaciju i sudjelovanje u manifestacijama potpisali su Ugovore u vrijednosti 237 000,00 kuna .

"Svaka je potpore unapređivač onoga za što se dodjeljuje. Želimo razvijati ruralni turizam, eno i gastro ponudu, ali i obogaćivati manifestacije i sajmove, jer bez prezentacije nema ni povratne informacije. To su dvije kategorije u kojima smo danas potpisali Ugovore. Drago mi je je što će se dio tog novca ponovno vratiti u gospodarstvo, jer je uglavnom riječ o kupovini eko proizvoda lokalnih proizvođača", istaknuo je zamjenik župana Goran Ivanović i dodao kako Županija intenzivno radi na razvoju ruralnog turizma. "Želimo Slavoniju, Baranju i Srijem pretvoriti u poželjno kontinentalno odredište i mislim da nam zasada dobro ide. Nije dovoljna samo naša volja, mora se uključiti i država i Hrvatska turistička zajednica, jer je turizam ozbiljan posao i zahtijeva investicije i dobru infrastrukturu. To je nešto na čemu ćemo raditi. Osnutak Odjela za kontinentalni turizam opravdava zasada naša očekivanja i mislim da je bio pun pogodak".

"Svi oni koji u svojim objektima nude proizvode lokalnih poljoprivrednih proizvođača, posebice eko proizvoda - sireva, vina, suhomesnatih proizvoda, povrća i voća dobivaju za to i potporu. Riječ je o spajanju poljoprivrede i turizma. Manifestacije su važne jer doprinose imidžu i vodljivosti odredišta. Primjećujemo da je zainteresiranost za ovakve potpore sve veća. Inače, Županija za turističke projekte godišnje osigurava milijun i tristo tisuća kuna", rekla je pročelnica Odjela za kontinentalni turizam u Osječko-baranjskoj županiji Tatjana Roth. Alenka Bering Milošević iz mlade đakovačke tvrtke Podrumar d.o.o. pojasnila je kako su se odlučili da uz vino koje proizvode, turistima predstave i ostale proizvode lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a sve u cilju obogaćivanja turističke ponude.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.