Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpore poduzetnicima s područja grada Osijeka

29.12.2015.

13:59

Autor: Samir Klasiček

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Poduzetnicima s područja Grada Osijeka dodijeljene su potpore iz Općeg programa poticanja poduzetništva. Riječ je o potporama u iznosu od 5 do 20 tisuća kuna kojima se posebice potiču početničke poduzetničke aktivnosti i prerađivački sektor.

Gradonačelnik Ivan Vrkić rekao je kako je ove godine ukupno dodijeljeno 120 tisuća kuna, a za sljedeću se planira 300 tisuća kuna.

„Dosad smo prioritetno ulagali u zone, primjerice 30-ak milijuna samo u zonu Nemetin, a nismo dobili nijednog ulagača, umjesto da smo takav novac ulagali u vas“, rekao je Vrkić.

Potpore se dodjeljuju za jačanje konkurentnosti, razvoj poduzetničke infrastrukture, financiranje te obrazovanje i informiranje u poduzetništvu.

Među tvrtkama koje su primile potporu je i pozitivan primjer osječke tekstilne industrije – Mako d.o.o. „Zapošljavamo 40 ljudi. Imamo vlastiti brand, a usto radimo uslužno za njemačkog partnera te izvozimo u BiH i Sloveniju. Redovito isplaćujemo plaće, solventni smo, a povremeno zapošljavamo i nove radnike“, rekao je direktor Igor Vidović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.