Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpore svima koji obogaćuju kontinentalni turizam

22.12.2018.

01:22

Autor: Radio Osijek/DL

foto: Osječko-baranjska županija

foto: Osječko-baranjska županija

Foto: - / -

"Kontinentalni turizam je jedna od strateških djelatnosti Osječko-baranjske županije, pa između ostalih poticajnih mjera i aktivnosti iz županijskog proračuna odobravamo i tri vrste potpora u ruralnom turizmu", izjavio je danas župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

Potpisivanjem ugovora ukupne vrijednosti 500.100,00 kuna omogućena je isplata potpora iz županijskog proračuna za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma na području Osječko-baranjske županije za tvrtke, obrte, OPG-ove, jednostavna društava, ugostiteljske objekte i druge subjekte koji se bave turističkom djelatnosti, a zahtjev su podnijeli na javni poziv Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije. Potpore iznose do 50 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja u povećanje smještajnih kapaciteta, kvalitetu usluga i druge propisane namjene. Pojedinačno, potpora može iznositi najviše do 30 tisuća kuna.

Ugovore su danas potpisali župan Ivan Anušić i 40 korisnika ovih potpora, baš kao i sedam korisnika potpore za ulaganje u autohtonu i eno gastro ponudu, kojima je odobreno ukupno 53.400 kuna, namijenjenih za pokrivanje do 50 posto plaćenih računa za kupovinu poljoprivrednih proizvoda od lokalnih poljoprivrednih proizvođača, a najviše do 10 tisuća kuna. Treća skupina potpora odobrena je za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama, što se određuje ovisno o značaju manifestacije i može iznositi do 50 posto prihvatljivih troškova, a odobreno je 19 potpora u ukupnom iznosu od 104.300 kuna.

- Kontinentalni turizam je jedna od strateških djelatnosti Osječko-baranjske županije, pa između ostalih poticajnih mjera i aktivnosti iz županijskog proračuna odobravamo i tri vrste potpora u ruralnom turizmu. Ovu godinu tako završavamo s potpisivanjem ugovora za tri vrste potpora s 66 korisnika, odnosno isplatom 657.800 kuna za njihove aktivnosti kojima obogaćuju ponudu kontinentalnog turizma Osječko-baranjske županije, što ćemo činiti i ubuduće - rekao je župan Ivan Anušić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.