Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpore TERA tehnopolisu i Centru za poduzetništvo

20.08.2013.

13:03

Autor: Hrvoje Šimunović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Poduzetnički inkubatori najkvalitetniji su način institucionalne pomoći poduzetnicima početnicima, izjavio je zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros na potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava osječkom Tehnologijsko-razvojnom centru Tera Tehnopolis.

Potpora u iznosu od 491. 000 kuna ostvarena je kroz program Poduzetnički impuls i nastavak je sufinanciranja tehnologijsko-razvojnog centra u koji je u zadnjih 10-ak godina kroz različite poticaje uloženo 538 tisuća kuna. Direktor Tera Tehnopolisa prof. Ivan Štefanić istaknuo je kako novčana potpora namijenjena opremanju start up inkubatora te adaptaciji objekta. Dodao je kako je to ujedno i priznanje za dosadašnje aktivnosti Centra koji bilježi stalan razvitak. 

Zamjenik ministra Dražen Pros napomenuo je kako je "Poduzetnički impuls" već usklađen s europskim programima, a namjeravaju uložiti oko 30 milijuna kuna u razvoj poduzetničkih potpornih institucija.

Danas je potpisan i ugovor o bespovratnoj potpori osječkom Centru za poduzetništvo, kojem je odobreno 140. 000 kuna za razvitak poduzetničke infrastrukture i poslovnog okružja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.