Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju

19.12.2019.

11:48

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Ugovore o potporama u poljoprivredi i ruralnom razvoju primilo je danas 169 korisnika s područja Osječko- baranjske županije. Potpisao ih je zamjenik župana Goran Ivanović .

"Dvadesetpetog studenoga zatvorili smo sve pozive vezane za poljoprivredu i nakon obrade za 169 korisnika iznosi potpore vrijedni su 2 milijuna kuna. mogli su se javljati za preradu poljoprivrednih proizvoda, imali smo za mlade poljoprivrednike određena prihvatljiva ulaganja, zatim mjere za kontrolu plodnosti tla, set mjera za stočarstvo od umjetnog osjemenjivanja, kvalitete mlijeka, dobrobit životinja, ostavljanje junica za daljnju proizvodnju mlijeka, mjere za jedinice lokalne samouprave, istraživačke projekte i kvalitetu poljoprivrednih proizvoda za koju su se najviše javili ekološki proizvođači," rekla je pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko - baranjske županije, Silva Wendling.
"Od planiranih 5 milijuna kuna potpora podijeljeno je 4 milijuna i 800 tisuća, a većina potpora odnosi se na mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva u 14 raznih područja kroz koja želimo podupirati OPG-ove, ali i ozbiljne sustave. Ja se nadam da će ova sredstva upotrijebiti za njima važne projekte kako bi poboljšali njihovu strukturu. Čestitam im što su dio ove priče koju želimo skupa izgraditi te se nadam da će se suradnja nastaviti i u vremenu ispred nas.
Upravni odjel za poljoprivredu sutra će potpisati Ugovor vrijedan 50 milijuna kuna za sustav navodnjavanja jer poljoprivreda je i treba biti dio gospodarstva koji će nositi vodeću ulogu u pokretanju i poticanju gospodarstva", istaknuo je zamjenik župana Goran Ivanović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.