Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpore u ruralnom turizmu za 48 korisnika

12.07.2019.

12:27

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić potpisao je s 48 korisnika ugovore o dodjeli potpora u ruralnom turizmu za ovu godinu, ukupne vrijednosti 664 tisuće kuna. Istaknuto je kako je razvoj turizma strateška odrednica Županije te da će se Dani hrvatskoga turizma ove godine održati u Osijeku.

Iz županijskoga proračuna odobravaju se tri vrste potpora u ruralnom turizmu - za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma za što je dodijeljeno i najviše potpora – njih 39, zatim za autohtonu eno i gastro ponudu te za organizaciju i sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama.

"Županija nastoji svojim aktivnostima i sredstvima pomoći svima koji se bave turizmom, pa i sufinancirati njihove aktivnosti. Konkretne rezultate već vidimo jer prema zadnjim podacima bilježimo ozbiljne postotke povećanja posjeta turista našem području, a što je najznačajnije povećava se i broj onih koji se bave turističkim uslugama. Turizam je jedan od strateških prioriteta razvoja naše Županije i djelatnost koju možemo kvalitetno razvijati, što želimo pokazati i potvrditi i na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma koji se prvi put održavaju u kontinentalnom dijelu Hrvatske, u našoj i ostalim slavonskim županijama", rekao je župan Ivan Anušić.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.