Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpore vukovarsko-srijemskim poljoprivrednicima

03.11.2020.

14:01

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava uručio je ugovore za 25-ero poljoprivrednika koji su ostvarili pravo na bespovratne potpore na području Grada Vukovara .

Grad Vukovar i ove je godine osigurao proračunska sredstava za bespovratne potpore u poljoprivredi putem Programa bespovratnih potpora u poljoprivredi na području grada Vukovara za 2020.godinu. Riječ je o sredstvima od osamstvo tisuća kuna dobivenih od zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta koja se troše strogo namjenski, istaknula je pročelnica Odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić. "Ta sredstva pokušavamo maksimalno ponovno vratiti poljoprivrednicima kako bi oni unaprjeđivali svoje proizvodnje, prerade i mehanizaciju". Gradonačelnik Ivan Penava pojasnio je kako se Grad Vukovar šestu godnu zaredom dodjeljuje poljoprivrednicima sredstva putem javnog natječaja objavljenog s namjerom poticanja i razvoja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. "Iz godine u godinu povećavali smo iznose za potpore, a raslo je i zanimanje poljoprivrednika". 

Dosada je dodijeljeno 610.201 kuna sredstava bespovratnih potpora, a Javni poziv ostaje otvoren do iskorištenja proračunskih sredstava, najkasnije do 1. prosinca 2020.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.