Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpore za male poljoprivrednike

28.07.2015.

00:07

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U petak zadnji dan za podnošenje prijava za mjeru 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“

Ministarstvo poljoprivrede podsjeća sve zainteresirane poljoprivrednike da je u petak, 31. srpnja 2015. godine, krajnji rok za podnošenje prijava za podmjeru 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ iz Programa ruralnog razvoja RH.

Zahtjev za potporu se podnosi putem AGRONET aplikacije, kojoj korisnik može pristupiti nakon upisa u Evidenciju korisnika. Nakon podnesenog (potvrđenog) zahtjeva u AGRONET-u, potrebno je ispisati, potpisati i pečatiti Potvrdu o podnošenju zahtjeva za potporu te je dostaviti (osobno ili preporučenom pošiljkom) na adresu regionalnog ureda APPRRR prema lokaciji ulaganja.

Poljoprivredno gospodarstvo treba biti upisano u Upisnik poljoprivrednika te pripadati ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura što se dokazuje potvrdom izdanom od strane Savjetodavne službe (www.savjetodavna.hr). Korisnik je dužan ostati nositeljem poljoprivrednog gospodarstva i zadržati poljoprivredno gospodarstvo najmanje pet godina nakon konačne isplate potpore.

Više informacija možete pronaći ovdje: http://www.apprrr.hr/podmjera-63-potpora-razvoju-malih-poljoprivrednih-gospodarstava-1418.aspx

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.