Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpore Županije vlasnicima OPG-a, obrta i trgovačkih društava

14.04.2017.

11:56

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Razvoj ruralnog turizma jedna je od temeljnih strateških odrednica Osječko - baranjske županije, rekao je osječko baranjski župan Vladimir Šišljagić potpisujući ugovore o potporama županije s vlasnicima OPG-a, obrta i trgovačkih društava.

Od 35 zahtjeva 30 je udovoljavalo svim kriterijima i pravilnicima, a potpisani ugovori vrijedni su 411.000 kuna. U Proračunu Osječko - baranjske županije ima još osiguranih sredstava, javni pozivi za sajmove, manifestacije te gastro i eno ponudu otvoreni su do 31. listopada. Županija će uputiti još jedan javni poziv za razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma za što je osigurano milijun kuna, rekao je župan Vladimir Šišljagić.
U OPG-u Nada Piljić - seosko gospodarstvo Ivica i Marica iz Karanca neprestano rade i investiraju, a zahvaljujući sredstvima Županije opremili su tri nova apartmana, a dobivenih 30 tisuća kuna dodatni je vjetar u leđa za nova investiranja. O razvoju ruralnog turizma na području Osječko - baranjske županije,  samo je nebo granica naglasila je Nada Piljić jer su velike mogućnosti za oplemenjivanje ponude. Samo treba osluškivati potrebe gostiju. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.