Hrvatski radio

Radio Osijek

Potres uzbunio Brođane

07.06.2018.

11:57

Autor: Radio Osijek/TM

Učenici preventivno izvan zgrade - Foto: službena stranica Grada Slavonskog Broda

Učenici preventivno izvan zgrade - Foto: službena stranica Grada Slavonskog Broda

Foto: - / -

Jutros u 8,45 sati zabilježen je prilično jak potres, magnitude 3.8 prema Richteru, s epicentrom 15-ak kilometara sjeverozapadno od Slavonskog Broda. Podataka o eventualnim štetama nema .

Prema neslužbenim informacijama epicentar je bio na Dilju.
Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice, izvijestila je Seizmološka služba Republike Hrvatske.
Potres se osjetio u gradu, a ravnatelji osnovnih škola naložili su da se djeca izvedu van iz školskih zgrada na igrališta.
"Predstavnici Grada uputili su se odmah u osnovne gradske škole i dječje vrtiće kako bi se uvjerili u sigurnost naših najmlađih. Prema informacijama koje sada imamo, sve školske i predškolske ustanove postupile su prema prema protokolu u slučaju potresa te su djeca izvedena izvan školskog objekta. Građani će biti obaviješteni vezano za potres s novim informacijama javno putem internetske stranice, društvenih mreža i drugih medija", izvijestili su na službenim mrežnim stranicama gradske uprave.
Uz ovaj jače podrhtavanje tla, koje je osjetila većina građana, zabilježeno je i jedno znatno slabije.
Dojava o štetama i ozlijeđenima za sada nema. Iz županijskog centra 112 ističu kako zbog potresa nema razloga za zabrinutost, a ponajmanje za paniku.
Najrazorniji potres koji je zahvatio brodsko područje bio je snage 5,6 stupnjeva prema Richteru, a dogodio se 13. travnja 1964. godine. U tadašnjem potresu, iako srećom bez žrtava, potpuno je uništeno 2.170 kuća, a oštećeno još oko osam tisuća objekata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.