Hrvatski radio

Radio Osijek

Potvrđena optužnica za obiteljsko nasilje županu Tomaševiću

31.01.2018.

11:28

Autor: Hina

foto: HRT

foto: HRT

Foto: - / -

Općinski sud u Požegi potvrdio je danas optužnicu za obiteljsko nasilje protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića pa ga očekuje suđenje na kojemu može dobiti i bezuvjetnu zatvorsku kaznu .

Glasnogovornica požeškog suda Snježana Polgar kazala je medijima da je potvrđivanjem optužnice počeo sudski postupak u kojem slijedi "sastavljanje raspravnog spisa", pripremno ročište i zakazivanje glavne rasprave.
Župana koji je nakon zlostavljanja supruge napustio HDZ, ali je odbio dati ostavku, tužiteljstvo tereti da je zlostavljao, tukao i ozlijedio suprugu Maru Tomašević. Ona je o obiteljskom nasilju progovorila u javnosti, ali je potom bez objašnjenja povukla optužbe protiv supruga.
No, činjenica da je izjavila kako ne želi kazneni progon supruga nije utjecala na postupak, jer se radi o kaznenim djelima koja se progone po službenoj dužnosti.
Tomaševiću se u optužnici stavlja na teret da je od listopada 2015. do 2. listopada 2017. u nakani da ju omalovaži, supruzi prijetio i "govorio pogrdne riječi" te je istovremeno "rukama hvatao za vrat i pljuskao čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva".
Tužiteljstvo navodi i da ju je 2. listopada 2017. "udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu". (Hina)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.