Hrvatski radio

Radio Osijek

Potvrđeno je kako Đakovčanin u osječkom KBC-u nema koronavirus

02.02.2020.

19:22

Autor: Željko Kovačević

Prof.dr.sc. Alemka Markotić

Prof.dr.sc. Alemka Markotić

Foto: - / -

Prof.dr.sc. Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Zagreb izjavila je u Dnevniku Hrvatske televizije kako 26-godišnji pacijent u osječkom KBC-u vjerojatno nema koronavirus.

Dosadašnjim višestrukim ispitivanjem nije potvrđena bolest koja je krenula iz Wuhana, a pacijent se prema riječima predstojnice Klinike za infektivne bolesti KBC-a Osijek, doktorice Ljiljane Perić osjeća sve bolje.

„Dakle mi smo radili uzorke jučer i danas. To su uzorci krvi i gornjih dišnih puteva. Nešto od tih uzoraka je bilo blago pozitivno. Drugi test, kojeg smatramo potvrdnim, on je bio kompletno negativan i jučer i danas. Danas smo dobili druge uzorke radili smo i jedne i druge. U tom drugom testu kojeg zovemo potvrdni svi su uzorci su negativni.”, rekla je prof.dr.sc. Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Zagreb

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.