Hrvatski radio

Radio Osijek

Povećano zanimanje za cijepljenje u Osječko-baranjskoj županiji, od ponedjeljka u Osijeku ponovno bez najave

07.01.2022.

14:11

Autor: Radio Osijek/KI

Branko Vrbošić i Nikola Kraljik

Branko Vrbošić i Nikola Kraljik

Foto: Radio Osijek/KI / HRT

Procijepljenost odraslih u Osječko-baranjskoj županiji iznad je hrvatskoga prosjeka i blizu je 65 posto, a ovoga je tjedna cijepljeno i do 1.300 ljudi dnevno.

U Osječko-baranjskoj županiji porastom pozitivnih osoba ponovno je počelo rasti zanimanje za cijepljenjem prvom dozom, ali velik je broj i onih koji dolaze po drugi i treću dozu cjepiva - napomenuo je voditelj Službe za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Nikola Kraljik. Dodao je kako se ovoga tjedna dnevno cijepilo i do 1.300 ljudi, a polovica od toga broja na punktu u Domu zdravlja na Drinskoj ulici: "Procijepljenost među odraslim stanovništvom u našoj županiji je blizu 65%, a u ukupnoj populaciji blizu 55%, što je u odnosu na prosjek cijele Hrvatske jako dobro. Ovaj model cijepljenja koji smo osmislili bez naručivanje jako dobro funkcionira. Zamislili smo ga tako da cijeli tjedan, od ponedjeljka do petka, od 8 do 13 sati, na Drinskoj 8 dva tima cijepe, a od 14 do 19 sati uključuje se i Dom zdravlja. Tom dinamikom u gradu Osijeku dnevno uspijemo procijepiti između 1.200 i 1.300 osoba, a raduje me i velik interes za sve tri doze cjepiva. Ostalih 7 gradova u županiji imaju dinamiku cijepljenja dva puta tjedno, a s obzirom na to da su to zone koje pokrivaju do 10.000 stanovnika, to je jako dobra organizacija", rekao je doktor Kraljik i dodao kako se cijepljenje bez najave u Osijeku nastavlja od ponedjeljka do petka između 8 i 13 sati, dok će tijekom vikenda biti moguće u Belom Manastiru i Đakovu: "Što se tiče testiranja radit će KBC i Zavod za javno zdravstvo, i građani se mogu u isto vrijeme testirati kao što su ovih dana. Što se tiče cijepljenja, cijeli tjedan smo imali vrlo dinamičan u gradu Osijeku, tako da će Osijek za vikend imati malo poštede, ali od idućeg ponedjeljka ide ista dinamika na Drinskoj 8", rekao je doktor Kraljik i dodao kako će cijepljenje bez najave tijekom vikenda biti moguće u Belom Manastiru u subotu i nedjelju, u Đakovu samo u nedjelju. 

Voditelj Službe za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Nikola Kraljik

Voditelj Službe za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Nikola Kraljik

Foto: Radio Osijek/KI / HRT

Voditelj Službe za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Nikola Kraljik

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.