Hrvatski radio

Radio Osijek

Povelje humanosti Osječko-baranjske županije dobrovoljnim davateljima krvi

21.12.2020.

13:52

Autor: Monika Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

Foto: - / -

Dobrovoljni davatelji, koji su krv dali 100 i više puta, dobili su Povelje humanosti Osječko-baranjske županije. Na današnjoj svečanosti, zbog epidemioloških uvjeta, uručeno je nekoliko povelja, a ostalima će ih Crveni križ dostaviti.

Dobitnici Povelje humanosti Osječko-baranjske županije za 2020.godinu su Branko Kresoja i Robert Dudjak iz Našica, Dražen Špoljarić iz Belišća, Zdravko Blažević iz Ivanovaca, Zdravko Pasarić iz Čeminca, Damir Anić iz Petrijevaca, Božo Teskera iz Strizivojne, Zdravko Kolobarić, Vinko Schwaller i Anđelko Butorajac iz Đakova, Ratko Kovačević iz Belog Manastira te iz Osijeka Vlatko Vorih, Ivan Priman, Vjekoslav Jelavić, Damir Jambrečina, Ivica Huzanić, Miljenko Benc, Alojzije Bareš i Ivica Amidžić.

Uz zahvalu dobrovoljnim davateljima krvi,  na svečanosti je istaknuto da je krv nezamjenjiva, vrijedna, da spašava živote i to do tri života jednim davanjem krvi te da je to lijek koji daje čovjek čovjeku, nemoguće ju je drugačije proizvesti. Povelje humanosti, nadaju se, poticaj je i dosadašnjim i budućim davateljima krvi koji su pozvani na taj human čin osobito sada u vrijeme pandemije i povećanih potreba. Najavljeno je i da će na Silvestovo biti održana još jedna, već tradicionalna, akcija dobrovoljnog darivanja krvi u prostoru osječkog Crvenog križa.  

predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin, predsjednik Povjerenstva Goran Ivanović, zamjenik ravnatelja županijskog Crvenog križa Goran Latković i davatelj krvi Branko Kresoja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.