Hrvatski radio

Radio Osijek

„Povijest i kreativna industrija” u Osijeku

17.03.2022.

13:28

Autor: Ana Mitar / HRT Radio Osijek

Konferencija FFOS

Konferencija FFOS

Foto: Ana MItar / HRT Radio Osijek

Da povijest nije isključivo vezana za prosvjetu i kulturne institucije te da se ona može koristiti i u širem spektru industrija govori današnja konferencija "Povijest i kulturna industrija" koja se održava na Filozofskom fakultetu u Osijeku.


Uz pomoć osječkog Sveučilišta i katedre odjela za povijest četiri su studenta odlučila rušiti predrasude o povijesti i studiju povijesti. Organizatorica je Karolina Hegediš, studentica 1. godine diplomskog studija mađarskog jezika i književnosti i povijesti. Ona kaže kako je konferencija tematski vezana za povijest i njenu implementaciju u druge kreativne industrije kao što su turizam, IT sektor, video igre, filmovi i slično.

Konferencija je namijenjena studentima povijesti kako bi im se pokazalo da završetkom fakulteta imaju puno više prilika za zaposlenje nego što im se čini i u skladu s uvriježenim mišljenjem o tome da je nastavnicima povijesti teško pronaći posao u struci.

Ivan Vidmar, student 3. godine preddiplomskog studija povijesti i mađarskog jezika i jedan od organizatora kaže kako konferencija nije namijenjena samo studentima i profesorima, nego mogu sudjelovati zainteresirani. Ponosno ističe kako od izlagača nemaju samo profesore i stručnjake nego i studente i to ne samo povijesti nego i drugih fakulteta i odjela.

Konferencija traje do 19 sati, besplatna je i otvorena za sve zainteresirane.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.