Hrvatski radio

Radio Osijek

Povoljna epidemiološka situacija

27.05.2020.

10:45

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: HRT/Siniša Leopold Škrinjarić

Foto: HRT/Siniša Leopold Škrinjarić

Foto: - / -

U županijama na istoku Hrvatske nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, javljaju stožeri civilne zaštite. Sve više je oporavljenih, sve manje ljudi kojima je propisana mjera samoizolacije .

"Ni danas nema novih pozitivnih nalaza na koronavirus na području Osječko-baranjske županije", priopćeno je iz županijskog stožera. Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek testirano je 137 uzoraka. I dalje je hospitalizirana jedna osoba, a na respiratoru nema pacijenata pozitivnih na koronavirus. 10 pacijenata nalazi se na kućnom liječenju. Ukupan broj oboljelih od COVID-a19 na području Osječko-baranjske županije od početka epidemije iznosi 133, od kojih je 114 izliječeno. 
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u samoizolaciji su dvije osobe, jedna manje nego jučer.
U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirane su 23 osobe, ni jedan nalaz nije bio pozitivan, te je tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije 41, od čega je 40 izliječenih. Ukupno je s područja te županije analizirano 2166 uzoraka. U samoizolaciji na području županije nalaze se 42 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju samoizolacije. COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 10 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.
"Od 2. svibnja, punih 25 dana, Virovitičko-podravska županija nema novozaraženih od korona virusa. I jučer testiranih 18 osoba bilo je negativno na koronavirus", javili su iz Stožera civilne zaštite. Od početka pandemije s područja te županije ukupno je testirana 1.161 osoba.  Od početka pandemije oboljelo je devet osoba oboljelo, šestero se u međuvremenu oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od posljedica COVID-a19.
"
Peti dan zaredom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od COVID-19. Svi pristigli nalazi testiranih osoba u posljednja 24 sata bili su negativni", priopćeno je iz stožera. Dvihe osobe su ozdravile, što je potvrđeno nakon dva uzastopna negativna nalaza. Ukupan broj oboljelih na području Brodsko-posavske županije tako i dalje iznosi 41, ozdravilo je 18 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, trenutno su 22 aktivna slučaja oboljelih osobe od COVID-a19.
U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 4 slučaja zaraze korona virusom, a te se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se trenutno nalaze dvije osobe. Jučer je na analizu poslano 57 uzoraka, dok je ukupno testirano 1225 osoba. 25. svibnja u Općoj županijskoj bolnici u Požegi, preminula je osoba starije životne dobi koja je imala pozitivan nalaz na korona virus. "Danas je 14. dan bez novooboljelih osoba u Požeško-slavonskoj županiji", izvijestio je tamošnji stožer civilne zaštite.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.