Hrvatski radio

Radio Osijek

Povoljna epidemiološka situacija u slavonskim županijama

03.06.2021.

10:16

Autor: Radio Osijek/TM

Povoljna epidemiološka situacija u slavonskim županijama

Povoljna epidemiološka situacija u slavonskim županijama

Foto: - / -

U slavonskim je županijama 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Osječko-baranjskoj županiji 11 je novozaraženih, Vukovarsko-srijemskoj 8, Požeško-slavonskoj 5, Viroviričko-podravskoj 3. U Brodsko-posavskoj županiji nema novih slučajeva, ali jedna je osoba preminula.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađeno je 248 uzoraka, od kojih je 11 bilo pozitivno na koronavirus. Preminulih nije bilo. Na bolničkom se liječenju nalazi 27 covid pacijenata, od kojih je troje na respiratoru. U samoizolaciji je 487 kontakata osoba zaraženih koronavirusom.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 275 osoba od kojih je 8 bilo pozitivno na koronavirus (po 2 osobe iz Vinkovaca i Vukovara, te po 1 osoba iz Posavskih Podgajaca, Privlake, Nuštra i  Rajevog Sela). Preminulih osoba nema. Na bolničkom su liječenju 23 covid pacijenta, dok se 98 zaraženih nalazi u kućnoj izolaciji. Među osobama pozitivnima na SARS-CoV-2 je 6 djelatnika iz sustava zdravstva (2 medicinske sestre/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika, 2 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji na području županije je 305 osoba – iz sustava zdravstva jedan djelatnik. Od početka epidemije na području Vukovarsko-srijemske županije testirano je 68928 osoba od kojih je 12305 bilo zaraženo koronavirusom. 11933 osobe su se oporavile, a 251 osoba je preminula.

U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem su testiranju obrađena 142 uzorka, od kojih je pet bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Na tom je području trenutno aktivno 36 slučajeva zaraze. Broj hospitaliziranih se ne mijenja – na bolničkom je liječenju 12 covid pacijenata, dok su 24 osobe u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 126 kontakata osoba pozitivnih na koronavirus.

Od 67 testiranih, kod njih troje detektiran je virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Smanjuje se i broj hospitaliziranih. Na bolničkom je liječenju 13 covid pacijenata – njih 11 je u Općoj bolnici Virovitica, a dvije osobe su u KBC-u Rebro. Od početka epidemije s područja VPŽ virusom SARS-CoV-2 zarazile su se 4.072 osobe. Od posljedica infekcije preminulo je 137.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nije potvrđen nijedan novi pozitivni nalaz osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodskoposavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 11.899.
Jučer je od posljedica bolesti COVID- 19 preminula jedna osoba. Broj preminulih na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako na današnji dan iznosi 238. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirana je 27 covid pacijenata od kojih je 7 na respiratoru. U novogradiškoj bolnici hospitalizirane su 4 osobe, a jedna jeosoba na respiratoru. Prema izvješću PU Brodsko-posavske pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije nalazi se 298 osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.