Hrvatski radio

Radio Osijek

Povoljno epidemiološko stanje Slavoniji - 36 novozaraženih

09.02.2021.

09:42

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: - / -

U slavonskim županijama u posljednja 24 sata evidentirano je 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Dvije osobe su preminule. U Osječko-baranjskoj je 16 novozaraženih, u Vukovarsko-srijemskoj 10, Brodsko-posavskoj 7, Virovitičko-podravskoj 2, a u Požeško-slavonskoj 1.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 355 uzoraka od kojih je 16 bilo pozitivno na koronavirus. Osam novopozitivnih osoba živi na području Osijeka, četiri na području Đakova, a po jedna Antunovca, Bilja, Erduta i Viškovaca. Na bolničkom se liječenju nalaze 74 osobe oboljele od COVID-a19, i to 56 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 13 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 18 pacijenata s tim oboljenjem. Preminula je jedna osoba u dobi od 76 godina.
Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 812 osoba. Policijski službenici proveli su 21 provjeru osoba u samoizolaciji, u jednoj od njih, po dojavi građana iz Osijeka, utvrdili su kršenje te mjere. Obavili su i 176 nadzora objekata, a pri tomu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 51 nadzor provođenja epidemioloških mjera (15 ugostiteljskih objekata, 15 prodavaonica i trgovina, po 3 pekarnice, benzinske crpke, trgovačka centra i tvrtke te ostalo u drugim objektima). U dva nadzora utvrdili su nepravilnosti i odmah izdali naloge za njihovo otklanjanje.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata obrađeno je 208 uzoraka od kojih je 10 bilo pozitivno na SARS-CoV-2 (8 pozitivnih na PCR testiranju, a 2 na brzom antigenskom testu). Jedna osoba je preminula, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite te županije. Petero novozaraženih je iz Vinkovaca, te po 1 iz Drenovaca, Novih Mikanovaca, Starih Mikanovaca, Trpinje i Vukovara. Na bolničkom je liječenju 29 covid pacijenata, dok se 92 osobe nalaze u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. Među zaraženima je 17 djelatnika iz sustava zdravstva (2 liječnika, 14 medicinskih sestara/tehničara i 1 nezdravstveni radnik). Iz sustava obrazovanja na koronavirus pozitivno je šest učenika, dok zaraženih nastavnika nema. U samoizolaciji na području županije je 514 osoba – iz sustava zdravstva jedan liječnik i jedna medicinska sestra/tehničar. U samoizolaciji se nalaze 2 nastavnika i 54 učenika.
Od početka epidemije na području Vukovarsko-srijemske županije testirano je 41318 ljudi, koronavirusom ih je bilo zaraženo 8469, 8158 osoba se oporavilo, a 190 je preminulo od posljedica infekcije.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata na području te županije evidentirano je 7 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2. Po tri novozaražena su iz Slavonskog Broda i Nove Gradiške a jedna osoba je iz Starog Petrovog Sela. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije sada iznosi 8.046. Trenutna 7-dnevna incidencija (broj zaraženih osoba na 100.000 stanovnika) u Brodsko-posavskoj županiji je 83, dok je 14-dnevna incidencija 179. U protekla 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-a19. Na bolničkom je liječenju 49 covid pacijenata (2 osobe manje nego prethodni dan). Troje hospitaliziranih je na respiratoru (1 osoba manje prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 554 osobe (2 osobe više nego prethodni dan).

Virovitičko-podravska županija u posljednja 24 sata bilježi dva nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Obje osobe dolaze s područja Virovitice. Testirano je ukupno 45 osoba. Na bolničkom je liječenju 18 COVID-19 pacijenata – 17 je u Općoj bolnici Virovitica, a jedna je osoba u KBC-u Osijek. Od početka epidemije s područja Virovitičko-podravske županije virusom SARS-CoV-2 zarazilo se 3.422 ljudi. Stotinu osoba je preminulo od posljedica infekcije COVIDOM-19. 

U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem testiranju obrađeno je 167 uzoraka od kojih je jedan bio pozitivan na SARS-CoV-2. Trenutno je aktivno 46 slučajeva zaraze. Na bolničkom je liječenju 11 covid pacijenata, a 35 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 126 kontakata osoba zaraženih koronavirusom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.