Hrvatski radio

Radio Osijek

Požar pružnih pragova kod Josipovca

21.05.2022.

17:43

Autor: JPVP Osijek HRT Osijek

Požar pružnih pragova

Požar pružnih pragova

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

U blizini željezničke stanice u Josipovcu zapalili su se ostavljeni pružni pragovi. Traje intervencija Javne profesionalne postrojbe Osijek i dobrovoljnih vatrogasnih društava. Iako je požarište pod nadzorom, mole se građani da se ne približavaju jer dim sadrži otrovne čestice

U subotu u poslijepodnevnim satima u blizini željezničke stanice Josipovac zapalilo se nekoliko stotina pružnih pragova koji su već nekoliko godina smješteni kraj pruge. Vrlo brzo intervenirali su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Osijek, a sudjelovalo je i nekoliko osječkih Dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Požarište je pod nadzorom, a o veličini požara govori i podatak da se zapalilo i nekoliko drvenih stupova s električnim vodovima.

Služba 112 Osijek poziva građane da se ne približavaju požarištu i ne udišu dim jer su pružni pragovi premazani opasnim kemikalijama čije bi udisanje moglo štetiti zdravlju.  

Galerija
Požar pružnih pragova, Foto: HRT/Radio Osijek
Požar pružnih pragova, Foto: HRT/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.