Hrvatski radio

Radio Osijek

08:43 / 30.12.2016.

Autor: Amoreta Bajto

Požar u osječkoj tvrtki "Unijapapir"

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Noćas oko 1 sat i 3o minuta izbio je požar u dvorišnom skladištu presanog papira osječke tvrtke "Unijapapir". Na teren je izašlo tridesetak vatrogasaca i osam vatrogasnih vozila i požar je do jutra lokaliziran, no na iznošenju i gašenju zapaljenog papira i dalje se radi.

Kako nam je rekao zapovjednik smjene Profesionalne vatrogasne postrojbe grada Osijeka, Boris Banjan, situacija je bila iznimno ozbiljna i požar koji se velikom brzinom širio zahvaljujući zapaljivom materijalu, zaprijetio je upravnim zgradama i strojevima. Na požarište su osim vatrogasaca JPVP, izašli i vatrogasci iz tri gradska dobrovoljna vatrogasna društva te se napravio protupožarni prosjek papira te dijelove bala iznosili na dvorište i gasili. Očekuje se da će posao na gašenju papira biti završen do poslijepodneva, a očevidom će se utvrditi kako je do požara uopće došlo, jer je zagonetka kako se u uvjetima iznimno niskih noćnih temperatura vatra uopće pojavila. 
Vršitelj dužnosti zapovjednika JPVP Damir Jeđud kazao je kako se radilo o požaru na površini 30x15 metara, s puno gorivog materijala, presanog papira, ali i plastičnih boca, a u gašenju i lokaliziranju je sudjelovalo više od 30 profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.