Hrvatski radio

Radio Osijek

Požar u osječkom skate parku!

27.12.2019.

19:12

Autor: Davor Lončarić

foto: JPVP grada Osijeka

foto: JPVP grada Osijeka

Foto: - / -

Operativno dežurstvo Javne profesionalne vatrogasne postaje grada Osijeka nešto prije 17 sati primilo je dojavu kako je izbio požar u skate parku na lijevoj obali Drave, pored osječke Copacabane. Na intervenciju upućena 2 vatrogasna vozila i 8 vatrogasaca.

"Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo skate stazu u razbuktaloj faz požara, lokalizaciju i gašenje požara obavili smo s dva mlaza vode. Po završetku gašenja požara termo kamerom pregledali smo opožareni prostor te utvrdili da nema opasnosti od ponavljanja požara", javljaju osječki vatrogasci.

Materijalna je šteta velika, a policija i stručne službe utvrdit će okolnosti pod kojima se dogodio požar te procijeniti visinu štete. 

Požar je prvi uočio mještanin Tvrđavice koji živi u neposrednoj blizini skate parka na kojem se održava(o) vrlo popularni Pannonian Challenge. Na društvenim je mrežama objavio i informaciju kako je gotovo tijekom njegovog razgovora s djelatnicima službe 112 na cestovnome mostu vidio vatrogasna vozila koja jure prema Tvrđavici. Pohvalio je vrhunsku intervenciju osječkih vatrogasaca, no teško je bilo spasiti sprave u skate parku koje je zahvatio plamen. 

(foto: Š. Ćutunić)

 

"Jedan dio osječkog skate parka zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca je izgorio. Ovo je još jedan u nizu vandalizama koji nikako ne ide u prilog pozitivnoj slici grada Osijeka, no zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca i policije vatra je ugašena, a procjena štete je u tijeku. Za sada je park zatvoren za vožnju, a nakon procjene štete organizacijski tim Pannonian Challengea i Udruga Pannonian napravit će sve da najbolje opremljen skate park u ovom dijelu Europe bude spreman za novu sezonu festivala ekstremnih sportova", istaknuto je u priopćenju za javnost. 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.