Hrvatski radio

Radio Osijek

Požar u tvornici namještaja u Beljevini i na odlagalištu smeća u Belišću

14.08.2021.

22:04

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Policijska uprava osječko-baranjska

Foto: Policijska uprava osječko-baranjska

Foto: - / -

Danas nešto prije 16 sati izbio je požar u tvrtki za proizvodnju namještaja Fenix drvo u Beljevini nedaleko od Našica. Gorjelo je i na odlagalištu smeća u Belišću, gdje su vatrogasci ostali dežurati i tijekom noći.

Policijska uprava osječko-baranjska je priopćila:

"Danas, 14. kolovoza, oko 15,47 sati, u Beljevini, došlo je do požara na objektu tvrtke za izradu namještaja, odnosno skladišta s drvnom masom. Požar je gasilo 20-ak vatrogasaca Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Beljevine i Šaptinovaca s 3 vozila te je lokaliziran oko 17 sati.
Tijekom sutrašnjeg dana, policijski službenici će obaviti očevid kojim će se utvrditi uzrok nastanka požara i materijalna šteta."
Veliki požar na odlagalištu smeća u Belišću bukno je danas oko 14 sati, a s vatrom se na terenu borilo 50-ak vatrogasaca koji su stigli s desetak vozila. Požar je ugašen u večernjim satima, ali vatrogasci su ostali dežurati na terenu jer smeće još tinja. Okolicom se širi smrad, ali ne bi trebalo biti ekološke katastrofe, rekli su vatrogasci iz Belišća. Vatrogasci ističu kako je požar smeća uvijek teško gasiti i mora se prekrivati zemljom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.