Hrvatski radio

Radio Osijek

Poziv na "Filantropsku šetnju" i vožnju "Treskom kroz filantropiju"

21.09.2020.

13:57

Autor: Radio Osijek

Poziv na "Filantropsku šetnju" i vožnju "Treskom kroz filantropiju"

Poziv na "Filantropsku šetnju" i vožnju "Treskom kroz filantropiju"

Foto: - / -

Potaknuti građanski aktivizam, solidarnost i ulaganje u razvoj zajednice i društva i ovaj su put ciljevi Tjedna filantropije koji će se u Osijeku obilježavati od 21. do 25. rujna. Grad Osijek i dvije gradske zaklade – Slagalica i Srce grada Osijeka organiziraju niz aktivnosti.

Izdvajaju se tradicionalna „Filantropska šetnja” i vožnja „Treskom kroz filantropiju”, a program je najavljen na konferenciji za novinstvo u Sakuntalinom parku. Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš istaknula je da se Tjedan filantropije u Osijeku obilježava petu godinu zaredom i opet okuplja ljude velikog srca koji pridonose tomu da živimo u boljoj, kvalitetnijoj i sadržajnijoj zajednici. „Ponovno ćemo pokazati koliko su bitni građanski aktivizam i solidarnost u društvu te doprinos zaklada, udruga, ustanova i ponajviše pojedinaca koji svoje slobodne aktivnosti i vrijeme poklanjaju gradu i zajednici”, rekla je Gamoš.

Uvod u Tjedan filantropije bila je kampanja „(Ž)bicom do trice” kojom je biciklistički dvojac Igor Toman i Ivica Lenard svoje kilometre donirao korisnicima osječkoga Doma za odgoj djece i mladeži, čime su prikupljena sredstva za postavljanje koševa za košarku u dvorani doma, a bit će novca i za sportsku opremu i lopte. Idućih dana slijede i dvije već tradicionalne aktivnosti, najavili su upraviteljica Zaklade Slagalica Branka Kaselj i upravitelj Zaklade Srce grada Osijeka Romano Kristić. U utorak, 22. rujna od 17 do 19 sati održat će se „Filantropska šetnja” gradom pod vodstvom stručnog vodiča Tina Kovačevića i uz podršku Turističke zajednice Grada Osijeka, a polazna točka bit će Trg svetoga Trojstva. Idući dan, u srijedu od 17 do 19 sati organizira se vožnja „Treskom kroz filantropiju” koju je podržao GPP, a građani će se voziti u novom filantropskom tramvaju koji je oslikao street graffiti umjetnik Rebus. Polazak je s glavnoga trga. Šećući i vozeći se tramvajem moći će se saznati neke od najzanimljivijih filantropskih priča grada Osijeka. Pritom će se poštivati epidemiološke mjere, sudjelovanje je besplatno, a nije zgorega i prijaviti se na mail info@zaklada-slagalica.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.