Hrvatski radio

Radio Osijek

Poziv turistima iz Europe na istok Hrvatske

21.10.2018.

13:40

Autor: Iva Fijala

foto: Iva Fijala

foto: Iva Fijala

Foto: - / -

Promocija kontinentalne Hrvatske, upoznavanje s turističnom, kulturnom, enološkom i gastronomskom ponudom Slavonije, Baranje i Srijema u naše je krajeve dovela dvanaestero putničkih agenata iz Belgije i Nizozemske. U Eko centru Zlatna greda u nedjelju ih je obišao župan Ivan Anušić.

Suradnjom predstavništva Hrvatske turističke zajednice za Belgiju i Nizozemsku s turističkim zajednicama Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske župnije od 18. do 22. listopada organizirano je studijsko putovanje za dvanaestero putničkih agenata iz Belgije i Nizozemske. Studijsko putovanje posvećeno je obilasku kontinentalne Hrvatske i upoznavanju agenata s njezinom bogatom turističkom te eno i gastronomskom ponudom. Agenti su tijekom svog boravka posjetili Vinkovce, Vukovar, Ilok, Osijek, Bizovačke Toplice, Zmajevac, Batinu, Kneževe Vinograde, Đakovo, Park prirode Kopački rit i ostala mjesta na području ove dvije županije, a tijekom boravka noćili su u autohtonim smještajnim objektima te se okušali u bojenju tikvica, češljanju konja, tkanju zlatoveza i kuhanju tradicionalnih slavonskih jela.
U okviru studijskog putovanja kušali su i domaće specijalitete te vina ovoga kraja, a posjetili su i Večer vina i umjetnosti u osječkoj Tvrđi. Agenti koji sudjeluju na ovom studijskom putovanju specijalizirani su za odmor u prirodi, kulturne ture, promatranje ptica, ruralni turizam, aktivni te obiteljski odmor što će promovirati u svojim zemljama i ponuditi turističke programe za ovaj dio Hrvatske.
U Eko centru Zlatna greda u nedjelju ih je obišao osječko-baranjski župan Ivan Anušić. Mi znamo što imamo, ali moramo tržištu Europe i svijeta predstaviti naše bogatstvo, kaže župan. Užurbanoj i bučnoj Europi treba ponuditi mir i ljepote prirode, a Slavonija i Baranja tek postaju prepoznatljive, samo im moramo ponuditi dobru priču i upakitari to u zanimljiv turistički proizvod. Gosti iz turističkih agencija znat će svojim potencijalnim turistima prepričati što su vidjeli i doživjeli i preporučiti im putovanja, zato se i moramo pokazati kao dobri domaćini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.