Hrvatski radio

Radio Osijek

Pozovite studente da vam očiste snijeg

18.01.2017.

11:52

Autor: Iva Fijala

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Snijeg koji je zabijelio sve i uzrokovao probleme u prometu donio je i obvezu građanima da očiste snijeg na nogostupima ispred svojih kuća. Ako nemate vremena za lopatanje snijega, javite se Studentskom servisu pri osječkom sveučilištu i dogovorite čišćenje snijega.

Snijeg koji je ovih dana padao zimskim je službama zadao puno posla, no i svakom savjesnom građaninu lopata je vjerojatno bila i u nekoliko navrata u rukama jer dužnost nam je čistiti snijeg. Osim što vam prijete kazne ako ne očistite nogostup ispred svoje zgrade, lakše ćete hodati gradom ako su pločnici čisti. No, ukoliko nemate vremena, volje, lopate, dogovora sa sustanarima ili iz nekog petog razloga ne možete očistiti snijeg, unajmite druge da to učine. Studenti osječkog sveučilišta preko Studentskog servisa rade na poslovima čišćenja snijega, najčešće ih unajmljuju razne ustanove da održavaju nogostupe oko njihovih zgrada, a rade i za Unikom u raščišćavanju staza oko pješačkih prijelaza. Njih pedesetak na raspolaganju je poslodavcima, angažira ih se na četiri sata ili više, a satnica je 25 kuna.

Napominjemo da je kazna za neočišćeni snijeg na nogostupu ispred zgrade 500 kn za građane i 2.500 kn za pravne osobe. 

Iva Fijala ovog je jutra snijeg čistila sa studenticom Lucijom i ponešto o poslu saznala od rukovoditelja Studentskog servisa Osijek Tihomira Milinovića pa ako vas zanima, poslušajte.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.