Hrvatski radio

Radio Osijek

12:21 / 09.03.2020.

Autor: Stjepan Filipović

Predavanje "Meet the Diplomat"

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Program Veleposlanstva SAD-a "Meet the Diplomat" (Susret s diplomatom) namijenjen je upoznavanju američkih diplomata s ciljem razgovora s izvornim govornicima, dijeljenjem iskustava vezanim uz posao koji obavljaju, zemljama u kojima su boravili, kulturnim razlikama, te o diplomatskim protokolima.

American Corner Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu organizirao je predavanje "Meet the Diplomat" koje je održala druga tajnica i konzulica, Elise Sunshine Crane. Tom je prigodom Elise Crane donirala knjige za American Corner u ime Veleposlanstva SAD-a i veleposlanika u Hrvatskoj Roberta Kohorsta.
Elise Sunshine Crane podrijetlom je iz Bouldera, Colorado, gdje je stekla sveučilišnu prvostupanjsku diplomu s polja međunarodnih poslova, a potom i diplomirala na polju međunarodnih pregovora i razrješavanje konflikata u Massachusettsu. Od 2011. zaposlena je u Vanjskim poslovima SAD-a, a prije Hrvatske obavljala je diplomatske poslove u Ukrajini, Kolumbiji i Ugandi. O predavanju je rekla: "Mislim da je najvažnije pričati o svakodnevnom životu. Ja sam majka, imam šestmjesečnu bebu, želim trčati i plivati. Ja sam samo osoba kao i drugi ljudi i želim pričati studentima o mom životu."
"Ovo je već možemo reći jedno u nizu predavanja zato što jednom godišnje organiziramo ovakvu temu u okviru koje učenici imaju priliku razgovarati s izvornom govornicom engleskoga jezika te upoznati kako izgleda njihov svakodnevni život i rad u veleposlanstvu", istaknula je koordinatorica American Cornera Osijek, Marijana Špoljarić Kizivat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.