Hrvatski radio

Radio Osijek

Predavanje o studentskoj razmjeni Erasmus+

20.02.2017.

13:17

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Studentska udruga Erasmus Student Network Osijek organizira neformalno predavanje o studentskoj razmjeni Erasmus+ pod nazivom „Erasmus Cafe“ .

Želimo predstaviti ovaj program među našim studentima, a isto tako brinemo i o studentima koji su Osijek izabrali kao dolaznu destinaciju, rekla je potpredsjednica Udruge Nives Kozjan. Uz neformalno druženje održat ćemo predavanje o Erasmus natječaju te pojasniti koje je dokumente potrebno ispuniti  te koja su prava studenata nakon odlaska i povratka s Erasmusa.
Erasmus program omogućava svim studentima, ali i zaposlenicima fakulteta da na tri ili šest mjeseci odu u europsku državu kako bi tamo obavili stručnu praksu. Studenti dobivaju dodatne ECTS bodove, te je potrebno poznavanje engleskog jezika. Prijave za natječaj otvorene su do 10. ožujka, a potrbno je obaviti razgovor s Erasmus koordinatorima, ispuniti motivacijska pisma i životopis. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.