Hrvatski radio

Radio Osijek

Predbožićni susret s novinarima

18.12.2015.

12:59

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu nadolazećeg blagdana Božića, đakovačko - osječki nadbiskup i metropolit, mons. dr. Đuro Hranić susreo se s novinarima, razgovarao o životu Crkve u Nadbiskupiji te je uputio pastirsku božićnu poruku.

Božićna će nam otajstva u ovoj Jubilarnoj godini milosrđa htjeti na poseban način u srca utisnuti iskustvo Božje milosrdne bliskosti, da se i sami, uvijek iznova, svakoga dana mognemo odvažno zaputiti stazom ljubavi, ističe u poruci nadbiskup Hranić.
Odgovarajući na pitanja novinara o sve većem broju nasilja nadbiskup je rekao da je upravo zbog toga Godina milosrđa i ovaj izvanredni Jubilej milosrđa još aktualniji.
O maratonskim pregovorima oko imenovanja novog premijera, nadbiskup je rekao da smo u posljedjih mjesec dana mogli vidjeti da su i političari manje bahati. Bilo bi idealno kada bismo mogli ne gledati na sebe nego se složiti oko zajedničkih programa i činiti sve što možemo za opće dobro i dobrobit našega naroda, naglasio je nadbiskup Hranić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.