Hrvatski radio

Radio Osijek

11:47 / 15.01.2018.

Autor: Monika Kralj/ HINA

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila Rijeku ljubavi

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila Rijeku ljubavi

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila Rijeku ljubavi

Foto: - / -

Osječku humanitarnu udrugu Rijeku ljubavi, koja skrbi o oko 4 tisuće korisnika, posjetila je predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović. Predsjednica je sudjelovala u podjeli paketića djeci korisnika te pozvala na solidarnost.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović najavila je kako će tijekom cijele godine raditi s humanitarnim udrugama i volonterima kako bi se ljude, i nakon Božićnih i novogodišnjih blagdana, potaknulo na darivanje i brigu o bližnjima.
Izrazila je zadovoljstvo što dosta osoba pomaže rad udruge te Rijeka ljubavi ima dovoljno sredstava za brigu o većem broju ljudi.
"Jutros smo donijeli higijenskih potrepština i trajnih prehrambenih proizvoda i nastavit ćemo raditi s takvim udrugama i volonterima kroz cijelu godinu, kako bismo potaknuli ljude na darivanje i brigu o bližnjima te da jednostavno pogledaju oko sebe kome je pomoć potrebna", poručila je predsjednica Grabar-Kitarović.

Predsjednica "Rijeke ljubavi" Štefica Čučak rekla je kako na posjet predsjednice i njezinu donaciju gleda kao na "veliki vjetar u leđa" radu udruge. "Kad smo zajedno u jednom humanitarno-dobrotvornom lancu, možemo napraviti čuda", dodala je Čučak i izrazila uvjerenje da će s otvaranjem radnih mjesta redovi u socijalnoj samoposluzi biti sve manji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.