Hrvatski radio

Radio Osijek

Predsjednica seli ured u Požegu

27.02.2017.

11:00

Autor: Davor Lončarić/Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović ovaj će tjedan svoj Ured privremeno izmjestiti u Požegu, a izmještanje Ureda će iskoristiti i za više posjeta gradovima, općinama, tvrtkama, obrtnicima, gospodarstvima te ustanovama na području Požeško-slavonske županije.

Ured predsjednice priopćio je kako će predsjednica boravak u toj županiji početi u utorak, 28. veljače u jutarnjim satima ispred zgrade županije u Požegi, gdje će zajedno sa županom i gradonačelnikom nazočiti podizanju predsjedničke zastave.
Nakon obraćanja nazočnima, slijede radni sastanci predsjednice s predstavnicima Županije i Grada, obrazovnih i vjerskih institucija, braniteljskih udruga te nacionalnih manjina. U poslijepodnevnim satima Grabar-Kitarović će razgovarati s građanima Požege, a zainteresirani za susret mogu se unaprijed prijaviti u Uredu predsjednice.
Osim boravka u Požegi, posjetit će i Pakrac, Lipik, Pleternicu i Kutjevo te mnoge općine na području Požeško-slavonske županije, gdje će obići tvrtke, lokalne obrtnike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva te obrazovne, kulturne, zdravstvene i vjerske ustanove.
U sklopu boravka u Požeško-slavonskoj županiji, hrvatska predsjednica nastavit će projekt "Hrvatska čita", kojim promovira kulturu čitanja među djecom i mladima. Isto tako, nastavit će se projekt "Osjeti Hrvatsku", kojim će se šefovi diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditirani u RH upoznati s prednostima i mogućnostima Požeško-slavonske županije
Boravak predsjednice u toj županiji planiran je do petka, 3. ožujka, stoji u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.