Hrvatski radio

Radio Osijek

Predsjednica u Slatini, Orahovici, Voćinu...

12.10.2018.

12:19

Autor: Radio Osijek/Hina

Foto: HRT/Željko Kovačević

Foto: HRT/Željko Kovačević

Foto: - / -

Posjetom virovitičkoj Osnovnoj školi Vladimira Nazora gdje je održala sat povijesti predsjednica Kolinda Grabar Kitarović započela je drugi dan u svom izmještenom uredu u Virovitičko-podravskoj županiji, a zatim je u Slatini obišla tvrtku Marinada.

Tvrtku Marinada, koja se bavi otkupom i preradom voća i povrća iz cijele Slavonije, a od prošle godine, ulaskom u segment svježeg voća, i iz čitave Hrvatske, predsjednica je posjetila u društvu predsjednika Uprave te tvrtke Slavka Mađerića, slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića te potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića. Marinada trenutno zapošljava 240 stalnih i jednako toliko sezonskih djelatnika, s obzirom da im je upravo ovih dana radni vrhunac sezone.
Mađerić je predsjednicu Grabar-Kitarović upoznao s poslovanjem te tvrtke koja je lani ostvarila 200 milijuna kuna ukupnog prihoda i dobit po 500-tinjak tisuća kuna, a ove godine planiraju dosegnuti 350 milijuna kuna prihoda. Tvrtka izvozi 20-ak posto svoje proizvodnje, a najveći im je problem nedostatak radne snage kako u pogonu, tako i u poljima.
Predsjednica je također posjetila i slatinski vrtić Zeko, razgledala štandove izlagača na sajamu "Jesen i dani kruha" na Trgu sv. Josipa te Zavičajni muzej. Susrela se i s građanima Općine Voćin te je položila vijenac na Spomeniku poginulim žrtvama Domovinskog rata. Zatim će uživati u ljepoti Parka prirode Papuk te se popeti do Planinarskog doma Jankovac, nakon čega je predviđeno polaganje cvijeća na spomen-obilježju u Četekovcu.
U popodnevnim satima predsjednica planira posjetiti Orahovicu, gdje će obići Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, tvrtke Pan-parket i PP Orahovica, kao i tamošnji plivački klub. Izmještanje Ureda završava sudjelovanjem predsjednice na obilježavanju Dana Općine Mikleuš.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.