Hrvatski radio

Radio Osijek

Predsjednički kandidat Zoran Milanović u Osijeku

26.07.2019.

19:54

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Boraveći u Osijeku u povodu Osječke ljetne noći, predsjednički kandidat Zoran Milanović rekao je da je posjetio svog prijatelja Ivicu Vrkića u Aljmašu. Malo su popričali, ali to nema veze s kampanjom.

"Inače sam došao u Osijek nakon godine i pol i ako me pitate jeli ovo kampanja, kažem vam da je. Nije još intenzivna kao što će biti i ne mogu se praviti da radim neke važne državne poslove jer nisam predsednik Republike a kad budem radit ću to ozbiljno," rekao je Milanović. Zamoljen da komentira najavu porezne reforme Zoran Milanović je rekao: "Ovo što se radi nastavak je jedne prakse, jedne orijentacije s početka 2015. godine. Naravno i takav pristup ima ograničenja, ne možete potpuno prestati oporezivati ali ako se može onda treba smanjivati poreze. Ova je Vlada ušla u jednu dobru inerciju za koju su pretpostavke stvarane ranije, ne mislim da je to zato zaslužna samo moja tadašnja Vlada ali u određenoj mjeri je i mislim da ovo za sada treba promatrati jer svaka druga varijanta ili potpuna stagnacija i nečinjenje ničega ili temeljita porezna reforma koja po meni nema smisla ako se ide na jedinstvenu poreznu stopu za sve jer smatram da oni koji imaju više imaju više iz niza razloga a jedan od razloga sigurno nije samo njihova sposobnost nego jedan sustav u kojem žive i koji treba financirati. Mi smo politička zajednica i nacija, mi nismo svako za sebe nego svi zajedno." I pogibija hrvatskog vojnika u Afganistanu treba biti tema o kojoj treba razgovarati. "Možda ne danas jer nikako ne želim da njegova smrt bude uzaludna jer nije i ti ljudi su tamo iz ljubavi prema Hrvatskoj i želje da rade vojnički posao. Mi smo broj vojnika u Afganistanu smanjili sa 350 koliko je bilo kad sam postao premijer na 50 a sada ih je 90 i smatram da se to treba smanjiti zato što to nije naš rat nego to nije ni NATO-v rat. Čak i oni tamo rade policijske poslove, naprosto nepotreban rizik. Treba otići od tamo kao što sam zajedno s Josipovićem povukao Hrvatsku vojsku sa Golanske visoravni u prvom trenutku kada su se hrvatski vojnici našli u tada banalnoj opasnosti i za mjesec dana se tamo gubila glava. To je tema o kojoj moramo razgovarati". Upitan za mišljenje o protukandidatima i rezultatima izbora u Slavoniji, Zoran Milanović je pojasnio kako on ne gleda Slavoniju posebno kao ni Zagorje i Dalmaciju. "Ja gledam Hrvatsku i nadam se pobjedi. O protukandidatima neću govoriti jer to stvarno nije moj posao i istaktičkih razloga neću govoriti", naglasio je Milanović.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.