Hrvatski radio

Radio Osijek

Predsjednik HNS-a Vrdoljak - Vraćam se u bazu

28.09.2019.

14:56

Autor: Željko Kovačević

Žana Gamoš, Ivan Vrdoljak (foto Ž.Kovačević)

Žana Gamoš, Ivan Vrdoljak (foto Ž.Kovačević)

Foto: - / -

Na osječkom Pampasu danas su se družili članovi 13 ogranaka grada Osijeka i njihovi gosti. Iako je predsjednica osječkog HNS-a Žana Gamoš istaknula kako je druženje oslobođeno dnevne politike i okrenuto druženju i sportu, predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak ipak nije izbjegao politička pitanja.

"Ovo je još jedna odlična prilika da se maknemo od politike. Bilo svakodnevne, kratkoročne, dugoročne. Danas je zabranjeno pričati o politici. Danas smo se skoncentrirali na druženje. Imamo ekipe koje željno iščekuju sportski susretu kojem će se okušati i naš predsjednik, a riječ je o potezanu konopa. Izazivamo predsjednika i njegov tim da se okušaju s Osječanima.", najavila je Gamoš. No, aktualni predsjednik HNS ipak nije izbjegao novinarska pitanja iako je u uvodu pokušao reći da je ovo dan kada se okupljeni u narančastim majicama opuštaju i druže.

"Tu smo kako bi poručili da politika ne mora biti okrutna i ozbiljna, i to HNS nikada nije ni bio. Mi smo uvijek pokušavali na jedan poseban način voditi naše članstvo i stranku, a to da pored političkih skupova, politika i prioriteta koje radimo, moramo biti i društveni, i humani, i zabavni. Mora se pit´, jest´, pjevat´, družit´i  bavit sportom", krenuo je Vrdoljak no dočekalo ga je pitanje, "Središnji odbor je donio odluku prije 7 dana da nećemo istaknuti svog kandidata, da idemo s inicijativom u Saboru, da se predsjednik bira u Saboru. Mislim da je to jačanje parlamentarne demokracije. To je jedan novi iskorak. Ne mislimo to raditi paušalno, već otvoriti raspravu s ustavnim i pravnim stručnjacima." Ispalo je da je i druženje politika, "Ovo druženje je početak našeg političkog prioriteta. Mi imamo dva ozbiljna politička prioriteta. Jedan je unutarstranački izbori, gdje se ja razriješujem mjesta predsjednika stranke i vraćam se u svoju bazu, a drugi je prioritet parlamentarni izbori. Važni poput europskih. Da se pokaže da ekstremisti ni s lijeve, ni s desne strane neće moći ugroziti stabilnost ove zemlje." A škola za život? "Ovdje smo jer slavimo i najveću reformu obrazovanja od samostalnosti Republike Hrvatske. Šezdeset osam tisuća profesora i nastavnika angažirano je u reformi. Prije dvije godine smo krenuli, a sada možemo staviti kvačicu da smo ušli u školu. Ono što sam rekao prije dvije godine i četiri mjeseca, uvest ćemo reforme u škole zbog budućnosti naše djece makar mi to bilo zadnje što ću učiniti u politici, to sam učinio!", rekao je Vrdoljak i pozvao na druženje. 

Galerija
foto Ž.Kovačević, Foto: -/-
foto Ž.Kovačević, Foto: -/-foto Ž.Kovačević, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.