Hrvatski radio

Radio Osijek

Predsjednik NK Osijeka Ivan Meštrović kupio talijanski klub

14.12.2017.

15:17

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na kraju Podravske ulice, u osječkoj Retfali, danas je svečano obilježen početak radova na izgradnji Kampa Škole nogometa NK Osijeka. No događaj je pomalo ostao u sjeni, nakon što je Ivan Meštrović predsjednik NK Osijeka potvrdio kako seli u Italiju, gdje je kupio nogometni klub.

Predsjednik NK Osijeka Ivan Meštrović za dva tjedna preuzima Santarcangelo, klub koji se natječe u talijanskoj Seriji C, trećem razredu talijanskog nogometa. Vijest je objavio Gazeto delo sport, a prenijele naše Sportske novosti.Santarcangelo je osnovan 1926. godine. Trenutntačno se nalazi na 17. mjestu s 13 bodova iz 16 utakmica, a zbog teških financijskih problema oduzet im je jedan bod te su ga bivši vlasnici ponudili na prodaju. Nije poznato koliko je Meštrović platio za njega.

"Santarcaneglo je grad desetak kilometara od Riminija. Preuzimam klub za dva tjedna, a priča je procurila Gazeta delo sport-u. Riječ je o stabilnom C ligašu što je treća liga u Italiji. Ima tri divizije s po 20-ak klubova s prosječnim budžetom po klubu od 3-4 milijuna eura, što nadilazi prosječni budžet hrvatskih prvoligaša. Savez daje svakom klubu 700 tisuća eura kroz godinu. Cilj je fuzionirati klub s većim, ali manje uspješnim klubom klubom u Rimini-ju. Od ta dva kluba napraviti jedan veliki, Rimini. Rimini je grad na talijanskom dijelu jadranskog mora sa 150 tisuća stanovnika, 1200 hotela i 15 turističkih noćenja. Emilia- Romagne je gladna dobrog nogometa jer osim Bolonje nema ozbiljnog, stabilnog većeg kluba. Novi izazov i izlog za igrače NK Osijeka, kako od ove sezone tako i u budućnosti. Ja ću vjerojatno odseliti u Italiju, a o toj fuziji će tek odjeknuti vijest!"  - rekao je Meštrović nakon svečanog otvoranje radova na osječkom Pampasu, na površini od 15 i pol hektara.U kamp će prema prethodnim najavama investirati i mađarska Vlada u visini od 3 milijuna i 300 tisuća eura, a završetak radova se očekuje za 18 do 20 mjeseci.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.