Hrvatski radio

Radio Osijek

Predsjednik Zoran Milanović u Donjem Miholjcu

28.09.2020.

15:22

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je Donji Miholjac gdje je, u sjećanje na poginule hrvatske branitelje, položio vijenac i zapalio svijeću podno spomen-obilježja u središtu grada, te je sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća u povodu Dana grada.

Komentirajući moguću reformu lokalne samouprave predsjednik Milanović rekao je kako smatra da je ovaj model održiv kao i županije te je dodao: "a to koliko kko ima župana ili načelnika općine, neka se potrudi pa neka bude obrnuto ili drukčije dakle utakmica je slobodna i svatko je gospodar svoje sreće u političkom životu Ali ta slika i taj motiv pred očima ne smije zatirati pogled malo dalje koji mi govori da Hrvatskoj možda ne treba 523 lokalne samouprave ali ih ne može biti sto, kao što je bilo u socijalizmu jer to nije dobro."
Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić izrazio je radost što je sa suradnicima prije 4 godine krenuo putem u čiju su ispravnost čvrsto vjerovali. "Od prvog su dana vjerovali da Donji Miholjac hoće i može te ima snage za novi početak. Da Donji Miholjac uza sve raznovrsnosti i prednosti koje posjeduje ima perspektivu postati mjesto u kojem će ljudi rado živjeti i u kojem će željeti ostati. Grad, koji će uskoro napuniti tisuću godina od prvoga spomena, taj grad zaslužuje dostojanstvo, razvoj i prosperitet i puno više onoga što je tijekom dalje i bliže povijesti dobivao".
Istina je da uvijek može bolje i tome trebamo težiti, a vrijeme neka pokaže koliko smo na tom putu bili uspješni, istaknuto je na svečanoj sjednici u Donjem Miholjcu.

 

Predsjednik Zoran Milanović

Gradonačelnik Goran Aladić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.