Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstave za djecu na malim ekranima

25.03.2020.

19:58

Autor: Radio Osijek//TM

Predstave za djecu na malim ekranima

Predstave za djecu na malim ekranima

Foto: - / -

Dječje kazalište Branka Mihaljevića pokreće program „Ostani kući i kazalište uključi“ u kojemu će prikazivati svoje predstave na Osječkoj televiziji i online na svojoj službenoj Facebook stranici .

Prva takva predstava je u nedjelju, 29. ožujka "Nije me strah" osječke autorice Dubravke Pađen Farkaš, a početak je u redovitom terminu nedjeljne matineje – u 10,30.
"Pratite avanture dječaka Tina i doznajte koliko zapravo (nije)strašan Djecozgrab! Autorica je napisala: „Istina je djeco, u našim se glavama krije svašta – od prekrasnih misli do strašnih, najstrašnijih strahova koje samo naše glave mogu smisliti!“ I baš zato ovom predstavom želimo započeti i poručiti vam da smo uz vas i da nas nije strah", ističu iz Dječjeg kazališta
Režiju predstave "Nije me strah" potpisuje Ljudmila Fedorova. Za likovnost predstave zadužen je bio Dražen Jerabek, a za glazbu Damir Šimunović. U predstavi igraju: Edi Ćelić, Aleksandra Colnarić, Areta Ćurković, Đorđe Dukić, Inga Malidža i Kristina Kovačević.
"Važno je reći: dok god ponovno ne otvorimo vrata donjogradskog kazalištanca predstave će se na ove dvije platforme – Osječkoj televiziji i službenoj facebook stranici Dječjeg kazališta emitirati svake nedjelje u 10,30, a repriza je na tv-u predviđena za sljedeću subotu u 15,30.
Ne zamjerite na kvaliteti snimljenog materijala, nismo planirali epidemiju, već smo samo htjeli naše predstave sačuvati od zaborava u našoj arhivi, ali vjerujemo da ćete uživati u njima kao da sjedite u prvom redu našeg malog Kazališta", navodi Tatjana Grganović, voditeljica propagande dodajući kako cijeli tim Dječjeg kazališta s veseljem očekuje gledatelje ispred kompa ili televizora uz slogan "Bili u kući ili u stanu gledajte predstave na malom ekranu."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.