Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljanje HSLS-a kao koalicijskog partnera HDZ-a na izborima

21.04.2021.

16:07

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Potpredsjednik HDZ-a i predsjednik osječko - baranjske organizacije HDZ-a Ivan Anušić, na konferenciji za novinstvo predstavio je koalicijske partnere na razini Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Objasnio je i zbog čega je izabran HSLS. "Prvenstveno što želimo pokazati širinu našeg političkog djelovanja i promišljanja i onoga što želimo napraviti na županijskoj i gradskoj razini. Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak, kao gradonačelnik Bjelovara pokazao je svojim primjerom kako i na koji način se može napraviti iskorak od standarnog do sada naviknutog načina vođenja gradova, općina i županija, a nešto od toga može budući gradonačelnik Osijeka i naučiti te to primijeniti. Na županijskoj razini, mi ćemo zajedno, prateći grad Osijek, koaliciju proširiti i na županijsku razinu. Nadam se budućoj kvalitetnoj suradnji s ljudima koji će doći iz HSLS-a, nadam se projektima, novoj energiji, snazi, ljudima i novom vremenu u četverogodišnjem mandatu koji je pred nama gdje ćemo pokazati da HDZ po prvi put uzimajući odgovornost za vođenje grada Osijeka pokazuje drugačiji i novi način vođenja, ono što u ovome trenutku do danas grad Osijek nije imao", rekao je Ivan Anušić.
"Želimo uključivi grad, želimo okupiti što širju koaliciju stranaka koji s nama jednako razmišljaju na programskoj razini. Kroz neko vrijeme obišao sam određene hrvatske gradove za koje smatram da su dobar primjer u radu koji se može napraviti i u Osijeku. Jedan od primjera je i Bjelovar, a to je i ono što sam obećao u svom predizbornom programu kojeg ćemo uskoro predstaviti. To su: transparentan proračun, da se vidi u što je utrošena svaka kuna, digitalizirana gradska uprava da se ne dovodimo u situaciju da se građevinske dozvole čekaju po devet mjeseci, te jedna od dobrih stvari koje sam vidio u Bjelovaru jest snižavanje prireza na nula posto", naglasio je predsjednik osječke organizacije HDZ-a, Ivan Radić.
Dijelimo slične vizije i odlučio sam da je dobro doći u Osijek i podržati ove dvije kandidature, a osim toga dijelimo nekoliko stvari od koji je prva transparentnost, rekao je predsjednik HSLS-a Dario Hrebak. "Bjelovar je najtransparentniji grad u Hrvatskoj, prvi smo to započeli i u Bjelovaru se zna kako se troši svaka kuna. Nakon 20 godina Bjelovar je ukinuo prirez iako su svi govorili da se to ne može. Mi smo ga ukinuli i postali smo prije godinu dana najveći hrvatski grad bez prireza, a prihodi su nam ne isti nego i malo veći. Moguće je Hrvatsku rasteretiti, kao i gospodarstvo jer će gospodarstvo to dobrim vratiti. Moguća je brza transformacija i vjerujem da će Ivan sa svojim timom pridružiti se meni i Ivanu u tom segmentu jer je to prilika za ovaj kraj i županiju. Ono što mi možemo naučiti od Osijeka je IT sektor i ja sam stvarno ugodno iznenađen kako se Osijek softwer city i kompletna infrastruktura rade na području Osijeka. Zadatak Ivana je da ovaj usnuli grad sa svojom energijom digne na visoku razinu i da svi zajedno stvorimo uvijete da se gospodarstvo razvija i stvorila određena perspektiva koju ovaj grad definitivno ima", istaknuo je Hrebak.

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.