U sklopu 54. Vinkovačkih jeseni u Vinkovcima je predstavljen crni sendvič u kojem je glavni sastojak slanina crne slavonske svinje, hrvatske autohtone pasmine čije meso stručnjaci smatraju zdravijim od ostalih pasmina svinja.
15:14 / 20.09.2019.
Autor: Radio Osijek/Hina/TM
Objavljeno: 20. rujna 2019., prije više od godinu dana
Autor: Radio Osijek/Hina/TM
U sklopu 54. Vinkovačkih jeseni u Vinkovcima je predstavljen crni sendvič u kojem je glavni sastojak slanina crne slavonske svinje, hrvatske autohtone pasmine čije meso stručnjaci smatraju zdravijim od ostalih pasmina svinja.
Među prvima koji su probali crni sendvič bili su vukovarsko-srijemski i dubrovačko-neretvanski župani Božo Galić i Nikola Dobroslavić, koji se nalazi u posjetu najistočnijoj hrvatskoj županiji. "Puno radimo na povezivanju naše dvije županije odnosno promociji naših proizvoda u Dubrovačko-neretvanskoj županiji među kojima je i meso crne slavonske svinje. Riječ je o vrlo kvalitetnom mesu i zdravoj hrani koju su rado konzumirali naši stari, a sada ju ponovno otkrivamo i nudimo tržišu", istaknuo je Galić.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora