Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljen osječki supertricikl

17.10.2019.

13:59

Autor: Radio Osijek

Predstavljen osječki supertricikl

Predstavljen osječki supertricikl

Foto: - / -

Skupina filantropa pod nazivom Lege za djecu superjunake u suradnji s Udrugom ratnih vojnih invalida i dragovoljaca Domovinskog rata i tvrtkom Vodovod predstavila je prototip trokolice za prijevoz osoba u invalidskim kolicima.

Jedan od idejnih začetnika Mirko Vukotić pojasnio je i način realizacije ideje: „Prije nekoliko godina na utrci Wings for life, rodila se ideja da napravimo bicikl koji bi omogućio uživanje u vožnji i osobama koje su u invalidskim kolicima. Krenuli smo u projekt kojeg su podržale tvrtke i pojedinci koji su nam pomogli svojim savjetima i idejama da dođemo do onoga što imamo danas. Danas napokon imamo prototip odnosno prvi primjer tricikla spremnog za probne vožnje i nadamo se da će on biti i prepoznatljiv proizvod u budućnost. Ovime pozivamo i tvrtke koje bi se htjela baviti proizvodnjom, rado ćemo im ustupiti prototip, jednostavno neka ga kopiraju i omoguće ne samo osječkim, nego i invalidima u cijeloj Hrvatskoj uživanje u vožnji biciklom."

A da je riječ o potencijalnom novom gradskom brendu potvrdila je i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš: Osijek je još jednom pokazao veliko srce i nadamo se novi brend grada. Poznato je da u svijetu postoji samo još jedan ovakav bicikl, no on se nalazi u Americi i to u privatnom vlasništvu. Stoga zahvala svima koji su pomogli ostvariti ovu iznimno lijepu priču koja će nesumnjivo uljepšati kvalitetu života svim našim sugrađanima koji se nose s tjelesni invaliditetom i svoje dane provode u kolicima.”

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.