Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljen program Dana heroja Osijeka

04.10.2019.

13:49

Autor: Amoreta Bajto

fotografije Amoreta Bajto

fotografije Amoreta Bajto

Foto: - / -

Program Dana heroja Osijeka - 130. brigade Hrvatske vojske, peti Sajam poduzetništva hrvatskih branitelja i otvorenje multimedijalne izložbe "Osijek na udaru brutalne agresije" u Pečuhu i Budimpešti najavljeni su danas na konferenciji za novinstvo koju je sazvala Udruga Heroji Osijeka.

"Program Dana heroja Osijeka - 130. brigade Hrvatske vojske ove će godine obuhvatiti više priredaba, a posebice smo ponosni što će se naša multimedijalna izložba "Osijek na udaru brutalne agresije" otvoriti u susjednoj Mađarskoj, u Pečuhu i Budimpešti", rekao je u izravnom javljanju u program Radio Osijeka predsjednik Udruge Zlatko Dernaj. Peti Sajam poduzetništva hrvatskih branitelja održat će se od 17. do 19. listopada, a posebno će se svečano proslaviti obljetnica ustroja 130. brigade Hrvatske vojske.

"Želja nam je", kaže Dernaj," podsjetiti na sve što se događalo u Domivinskom ratu, širiti i dalje istinu u stradanjima Osijeka početkom devedesetih, ali i predstaviti kako branitelji žive i rade danas".

Dan heroja Osijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.