Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljen program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

22.10.2015.

14:24

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Vukovar – mjesto posebnog pijeteta" – moto je ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Program obilježavanja, na konferenciji za novinstvo u Vukovaru predstavio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Gradonačelnik Penava apelirao je da tijekom obilježavanja Dana sjećanja izostane bilo kakvo političko nadmetanje u kontekstu Dana sjećanja i da namu središtu pozornosti bude Vukovar.
Grad Vukovar će i ove godine učiniti sve da svi oni, koji se upute prema Vukovaru i dođu u njega pješice, osobnim vozilima ili autobusima budu primjereno dočekani te da im se omogući da na primjeren i dostojanstven način sudjeluju u događanjima, rekao je administrativni tajnik gradonačelnika za protokol, Tomislav Čorak.
Na upit novinara jeli moguće da je s glavnog programa nestao Siniša Glavašević, Tomislav Čorak je odgovorio kako su svi mogli, u roku mjesec dana, dostaviti svoj program. Gradska knjižnica, Radio Vukovar i HND organizirali su prošlogodišnji program sjećanja na Sinišu Glavaševića, a ove je godine to izostalo.
Zbog sanacije pješačkog mosta, koja neće biti gotova do 18. studenoga, kolona sjećanja kretat će se ulicama kao protekle dvije godine, rekao je gradonačelnik Penava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.