Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljen program četrdesetog Osječkog ljeta mladih

30.08.2022.

12:15

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Osječko ljeto mladih 2022.

Osječko ljeto mladih 2022.

Foto: Studentski zbor, iz priopćenja / -/-

U organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i agencije Koncert, partnera u provedbi aktivnosti, ove će se godine održati 40. Osječko ljeto mladih. Program priredbe najavljen je danas na konferenciji za novinstvo.

Studenti koji su 1980. godine upisani u prvu godinu studija danas imaju 60 godina. To najbolje prikazuje koliko je duga tradicija održavanja ovog kultnog studentskog festivala u gradu na Dravi, a uz Osječku ljetnu noć slovi za najstariju manifestaciju u najvećem slavonskom gradu i najstariju netradicijsku manifestaciju u ovom dijelu Hrvatske.

Osječko ljeto mladih započinje 1980. godine u sklopu Osječkog turističkog ljeta. Već iduće, 1981. godine postaje službena manifestacija koju organizira Studenski centar. Svake godine manifestacija je privlačila sve veći broj posjetitelja na koju dolaze glazbeni bendovi iz cijele Hrvatske. Godine 1999. Osječko ljeto mladih prelazi u organizaciju Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku.

2020. i 2021. godine, pojavom koronavirusa, zbog epidemioloških mjera i ograničenja javnih okupljanja, Osječko ljeto mladih nije se održavalo. Ove će se godine održati 40. Osječko ljeto mladih, događaj u sklopu kojeg Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku organizira tri koncerta za sve studente i zainteresirane posjetitelje. Koncerti će se održati od 1. do 3. rujna 2022. godine u dvorištu Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u osječkoj Tvrđi.


 40. Osječko ljeto mladih.

40. Osječko ljeto mladih.

Foto: Studentski zbor, iz priopćenja / -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.