Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljen Program T.E.A.C.H.

13.10.2020.

14:04

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Na Evanđeoskom teološkom fakultetu u Osijeku predstavljen je Program T.E.A.C.H. kojeg provodi Nansen dijalog centar iz Osijeka s partnerima iz Mađarske zajedno s 8 osnovnih i srednjih škola iz Mađarske i Hrvatske.

Projekt će poboljšati suradnju između hrvatskog i mađarskog obrazovnog sustava stvaranjem mreže škola, organizacija civilnog društva, institucija i ostatih zagovornika interkulturnog obrazovanja, stvaranjem zajedničkog interkulturnog kurikuluma i pružanjem praktičnih alata za interkulturno učenje i podučavanje.
"Projekt je počeo 1. srpnja ove godine i namijenjen je učenicima i nastavnicima osnovnih škola u Hrvatskoj i Mađarskoj. Ovo je prekogranični peojekt kojeg provodimo u suradnji s organizacijama civilnog društva i školama u Mađarskoj. Projekt financira Europska unija u iznosu 188.000 eura. Danas predstavljamo projekt suradnicima iz četiri škole, a zbog CIVID 19 ne mogu nam se pridružiti kolege iz Mađarske, a projekt traje do veljače 2022. godine", rekao je voditelj Projekta Igor Đorđević.

Igor Đorđević

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.