Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljen projekt „Bez brige za užinu“

26.05.2020.

13:09

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva i unaprjeđenje kvalitete života djece iz socijalno ugroženih obitelji s područja Grada Vukovara kroz osiguranje prehrane tijekom njihova boravka u osnovnoj školi.

Razvojna agencija Vukovar navedeni je projekt prijavila na natječaj Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), Operativni program za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. Naziv poziva na dostavu projektnih prijedloga je „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019.-2020.)“ , a projektom „Bez brige za užinu“ povučena su EU sredstva u 100%-tnom iznosu, odnosno 745.500,56 kuna.
Korisnik projekta je Grad Vukovar, a partneri na projektu su Osnovna škola Nikole Andrića, Osnovna škola Antuna Bauera, Osnovna škola Siniše Glavaševića, Osnovna škola Dragutina Tadijanovića, Osnovna škola Mitnica i Osnovna škola Blage Zadre. Trajanje projekta je 8 mjeseci.
Ciljna skupina projekta su djeca s područja Grada Vukovara koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva te koja su polaznici osnovnoškolskog programa (učenici od 1. do 8. razreda).
Projektom „Bez brige za užinu“ Grad Vukovar kao nositelj projekta, namjerava osigurati besplatnu hranu za onu djecu čiji roditelji to ne mogu omogućiti iz vlastitih sredstava, a sve u svrhu smanjenja siromaštva i socijalne nejednakosti kod djece osnovnoškolske dobi.

U tonu govore gradonačelnik Ivan Penava, direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić i ravnateljica osnovne škole Dragutina Tadijanovića Lidija Miletić.

 

Bez brige za užinu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.