Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljen projekt "Drvo solidarnosti"

28.09.2020.

13:38

Autor: Radio Osijek

Predstavljen projekt "Drvo solidarnosti"

Predstavljen projekt "Drvo solidarnosti"

Foto: - / -

PRONI Centar za socijalno podučavanje počinje provoditi projekt „Drvo solidarnosti” koji je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije. Idućih će mjeseci organizirati edukacije o reciklaži, radionice izrade eko kozmetike i oslikavanja platnenih vrećica, a sadit će i drveće.

Europske snage solidarnosti nova su inicijativa Europske unije kojom se stvaraju mogućnosti za volontiranje mladih i rad na projektima. Nudi im se prilika samostalno potaknuti, razviti i provesti solidarne projekte ili akcije od važnosti za lokalnu zajednicu. Kako je na konferenciji za novinstvo istaknula Kristina Bjelić, cilj je projekta „Drvo solidarnosti”, koji će se provoditi do kraja travnja iduće godine, podignuti razinu sudjelovanja mladih iz Osijeka i okolice u očuvanju okoliša, a neformalna skupina mladih Hangout osmislila je niz radionica i aktivnosti s temom ekologije usmjerenih na razvijanje kreativnosti. Prva među njima bit će edukacija o reciklaži u Eko centru Latinovac, a idućih mjeseci organiziraju radionicu izrade eko kozmetike, oslikavanja platnenih vrećica te radionicu promocije ekoloških aktivnosti. Planiraju i akciju sadnje drveta, a na završnoj panel diskusiji predstavit će se rezultate i prikazati film koji će snimati tijekom provedbe projekta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.