Hrvatski radio

Radio Osijek

Predstavljen Projekt i kampanja „Eco City LegOSi"

16.11.2022.

11:29

Autor: HRT / Radio Osijek

 „Eco City LegOSi"

„Eco City LegOSi"

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Na reciklažnom dvorištu Jug II predstavljen je projekt izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom i početak kampanje „Eco City LegOSi". Projekt su predstavili direktor Unikoma Igor Pandžić i voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša Unikom, Tihana Škugor.


Komunalna tvrtka Unikom d.o.o. i Grad Osijek sukladno zakonskim obvezama kontinuirano provode razne Izobrazno-lnformativne aktivnosti po pitanju gospodarenja otpadom, a koje su značajno doprinijele da grad Osijek, kao prvi od velikih gradova u Hrvatskoj, dostigne stopu od 51,9% odvojeno sakupljenog otpada.

Da bi se postigla visoka stopa informiranosti građana grada Osijeka, potrebno je provesti veliku i sustavnu kampanju. Stoga je Unikom izradio projekt edukacije i prijavio ga na Javni poziv za sufinanciranje poticanja mjera odvojeng sakupljanja komunalnog otpada objavljen od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projektom „Eco City LegOSi" provest će se sustavna kampanja koja će na pravi način obuhvatiti sve ciljane skupine s posebnim naglaskom na najmlađe - djecu predškolskog I osnovnoškolskog uzrasta.

Kampanja će Imati svoj univerzalni dizajn Eco City LegOSi likove koji predstavljaju određenu vrstu otpada (Zdena Metalac, Janko Organko, Teta Plastika, Teglica Verica, Mirko Papirko) koji će na jednostavan način prenijeti poruke kako odvajati otpad u kućanstvu.

Kako bi potaknuli građane na korištenje reciklažnih dvorišta u sklopu edukativne kampanje organizirat će se i nagradna igra u sklopu koje će se na reciklažnlm dvorištima dijeliti informativni letci, a korisnici će moći sakupljati naljepnice I lijepiti u letak. Za pet sakupljenih naljepnica na poklon korisnici dobivaju jednog Eco City LegOSa.

Kampanja je počela 14. studenoga 2022. nagradno-edukativnom igrom na reciklažnim dvorištima. Vrijednost ovoga projekta je 466.637,40 kn, a 40 posto sufinancirao je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.


Eco City LegOSi

Eco City LegOSi

Foto: Ştjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Igor Pandžić

Tihana Škugor

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.